Conducerea Fondului Român de Contragarantare a încasat salarii şi prime de peste 3 milioane de euro în ultimii trei ani, reiese dintr-un raport al Corpului de control al primului ministru. FRC este societate cu capital majoritar de stat, iar şefii sunt numiţi de Ministerul de Finanţe.

“În perioada decembrie 2009 – 31 august 2013, Fondul Român de Contragarantare a efectuat cheltuieli în cuantum de 7.986.558 lei reprezentând total remuneraţii brute şi alte drepturi băneşti acordate preşedintelui şi membrilor Directoratului”, a constatat Corpul de control. În raport sunt prezentate şi sumele încasate de fiecare din cei trei membri ai Directoratului.

Astfel, directorul societăţii, Hidegcuti Ioan, a fost plătit cu 2,88 milioane lei în perioada amintită. Un calcul simplu arată că el a câştigat circa 64.000 lei pe lună (echivalentul a peste 14.000 de euro). Ceilalţi doi membri din conducerea FRC, Vasile Coman şi Elena Kleininger, au primit fiecare câte 2,5 milioane lei în cele 14 luni cât au deţinut funcţiile respective, echivalentul a 13.000 euro pe lună.

Citeste mai mult pe cotidianul.ro