Împreună cu mult aşteptatul telefon Nexus 5, Google a prezentat ieri seară şi noua versiune a platformei Android. Purtând numele KitKat, Android 4.4 aduce schimbările care s-au devenit cunoscute până acum, însă pe lângă acestea se găsesc multe alte noutăţi interesante.

Pentru a veni în ajutorul producătorilor de telefoane ieftine cu specificaţii hardware modeste şi pentru a stimula eventual şi actualizarea produselor vechi deja lansate, ambele fiind potenţiale posibilităţi de reducere a fragmentării platformei, Android 4.4 aduce un management superior al memoriei. Noua versiune este optimizată şi pentru telefoanele care oferă doar 512 MB de memorie RAM, Google făcând atât o serie de optimizări interne de cod cât oferind şi opţiuni suplimentare de optimizare software pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Android 4.4 aduce un nou Dialer cu o interfaţă schimbată care îmbunătăţeşte facilitatea de autocompletare, apărută în versiunea anterioară, cu rezultate preluate online prin Intermediul Google Maps care pot fi folosite chiar şi pentru Caller ID. În plus, noul Dialer oferă şi o listă a celor mai des apelate numere. După cum se zvonea, aplicaţia Hangouts 2 va înlocui modulul pentru mesajele text, oferind un Inbox centralizat pentru SMS, MMS, mesagerie video şi mesagerie instantanee text. Alte schimbări de interfaţă notabile sunt afişarea Full Screen în Lock Screen a copertelor albumelor muzicale, un font de sistem mai elegant, tastatura cu suport Emoji şi un client de email îmbunătăţit cu imagini pentru contacte, meniu lateral şi mod de lucru asemănător aplicatiei pentru Gmail.

Citeşte tot pe http://www.go4it.ro