Valoarea produselor furate anual din magazinele din SUA se ridică la 13 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Asociația americană pentru prevenirea furturilor din magazine, citate de presa internațională.

În medie, o persoană este prinsă după ce a furat de 48 de ori, iar valoarea produselor furate se ridică la 1.800 de dolari. Anul trecut au fost prinși 1,1 milioane de hoți din magazine, numărul lor fiind în creștere cu 7% față de anul precedent.

Totodată, produse în valoare de peste 138 milioane dolari au fost recuperate de la hoții reținuți în 2012, valoarea acestora fiind în creștere cu aproape 23%, față de 2011.

Iată care sunt cele mai furate produse din magazinele americane.

1. Cosmeticele
Cele mai furate cosmetice sunt cele pentru creșterea părului, benzile de albire a dinților, produsele de machiaj și cremele de față.

Specialiștii spun că furtul produselor de înfrumusețare îi atrage pe cei care suferă de lipsă de afecțiune. În acest caz, furtul poate compensa emoțiile provocate de această stare.

2. Testele de sarcină
Testele de sarcină sunt produsele printre cele mai vizate de hoții din magazine. Și asta pentru că sunt ușor de revândut online.

De asemenea, tinerii fură teste de sarcină pentru că sunt jenați să le prezinte la casa de marcat. În ciuda acestui fapt, adulții fură mai mult, aceștia reprezentând 75% dintre hoții de teste de sarcină.

3. Aparatele de ras
Și aparatele de ras pentru bărbați se numără printre cele mai furate produse. Și asta pentru că hoții consideră că rezervele aparatelor sunt prea scumpe. De asemenea, în SUA, există o piață neagră destul de dezvoltată a lamelor de ras.

4. Bijuteriile
Colierele și inelele sunt ușor de sustras din magazine, dar nu atât de ușor de protejat cu sistem antifurt.

Totodată, ceasurile, brățările și cerceii pot fi furate în ciuda camerelor de supraveghere din magazine.
Furturile au loc pentru că există o cerere mare pentru aur și argint, bijuteriile fiind ușor de revândut sau topit.

5. Lenjeria de corp
Aceste articole sunt mult mai greu de supravegheat decât alte produse. Și asta pentru că hoții pot ieși din magazin purtând trei- patru sutiene, trei costume de baie sau patru ori cinci perechi de lenjerie de corp. Reușesc să facă acest lucru pentru că peste ele își pun hainele lor obișnuite.

Cititi mai multe pe Yahoo News