Cutremur după cutremur în Galaţi. Oamenii din localitatea Izvoarele sunt disperaţi mai ales când văd că, după fiecare zguduitură, casele lor se crapă şi mai rău şi ar putea să le piardă. În ultimele două săptămâni au avut loc aproximativ 100 de cutremure. Între timp, specialiştii au montat peste tot aparatură ca să vadă ce se întâmplă. Au anunţat şi o primă concluzie: seismele din Galaţi nu sunt cauzate de inundaţii sau de exploatările din zonă.

Disperaţi, oamenii s-au rugat în biserică pentru a scăpa de cutremure. O echipă de specialişti ai Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, ai Institutului Geologic, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au mers din casă în casă să vadă cum au fost afectate locuinţele oamenilor.

Experţii au dat până acum o singură concluzie: cutremurele nu sunt provocate de inundaţii sau de exploatările petroliere din zonă.

“Eu personal nu cred că sunt provocate de exploatările petroliere din zonă sau de inundaţii. Oamenii ar trebui să nu se mai agite şi să aibă răbdare să se potolească seismele”, a declarat un expert geolog la România TV.

Oamenii însă nu se pot linişti şi se tem că trebuie să-şi părăsească locuinţele.

Citeste mai mult pe RTV.NET