In ciuda faptului ca specialistii in nutritie au neglijat mult timp efectele lactatelor asupra metabolismului, din anul 2005 incoace dietele bazate pe lactate castiga din ce in ce mai mult teren. Desi inainte de 2005 aproape intreaga comunitate de nutritionisti din lume considera ca grasimile din produsele lactate nu sunt benefice organismului, un studiu efectuat in SUA a dovedit ce efect impresionant are o cura de slabit cu iaurt.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, americanii care au realizat studiul, membrii ai International Journal of Obesity, au monitorizat 32 de persoane obeze timp de 24 de saptamani.

Cele 32 de persoane au fost impartite in trei grupuri, in functie de dieta pe care au sustinut-o. Cele trei grupuri au fost supuse unor diete pe baza de lactate, branzeturi dietetice si suplimente de calciu.

Dupa cele 24 de saptamani, toate cele 32 de persoane aflate la dieta au slabit destul de mult. Insa, unele au slabit mai mult decat altele.

Cei care au efectuat studiul au impartit dietele pentru cele trei grupuri astfel:

- primul grup a consumat numai lactate slabe, in special iaurturi dietetice, de trei ori pe zi
- al doilea grup a consumat iaurt doar de doua ori pe zi
- al treilea grup a consumat iaurt o singura data pe zi.

Grupurile II si III au avut o alimentatie sanatoasa, in afara meselor bazate pe lactate.
La sfarsitul studiului, persoanele din grupul I pierdusera in medie 12 kilograme, persoanele din grupul II pierdusera in medie 9 kilograme iar persoanele din ultimul grup pierdusera in medie 7 kilograme.

Acest lucru a uimit pe toata lumea si imediat dietele cu iaurt au inceput sa fie din ce in ce mai folosite.

Citeste mai mult pe RTV.NET