Stresul ne afecteaza pe toti in a­nu­mite momente din viata. Multi dintre noi sintem atit de obisnuiti cu stresul incit nici macar nu ni se mai pare o problema, dar fiecare isi doreste o viata linistita si plina de impliniri.

E usor doar daca inveti sa ma­ni­pulezi stresul inainte sa te manipuleze el pe tine. Studiile arata ca intre 60 si 90% dintre pacientii care apeleaza la sfaturile medicilor au probleme medicale legate de stres. Femeile sint astazi mai stresate decit alta data pentru ca trebuie sa se adapteze unor situatii noi si pentru ca rolul lor in socie­tate s-a amplificat si trebuie sa faca fata unui numar sporit de responsa­bilitati.

Dar nimeni nu trebuie sa devina o victima a stresului. „Nu atit stresul si schimbarile sint o problema, cit maniera in care le percepem si reactionam la ele“, ne spune Lourens Schlebusch in cartea lui Mind Shift. „Cind te confrunti cu tot felul de evenimente care declanseaza stresul, mai bine le iei ca pe niste provocari, decit sa clachezi in fata lor.“ Stim cu totii ca prea mult stres este daunator, dar intr-o doza rezonabila isi are rostul lui. O cantitate normala de stres sporeste productivitatea si indeminarea si imbunatateste increderea in sine.

Iata 10 antidoturi verificate pentru a fi mai calma si a te controla mai usor: http://www.infomuntenia.ro/10-solutii-pentru-a-scapa-de-stres/2013/10/