foto: impactingorj.com

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Răciturilor s-a desfăşurat sâmbătă, la Peștișani, de această dată, după ce anul trecut a avut loc la Arcani. Gazdele evenimentului au fost proprietarii unei pensiuni din comună, care au pus la dispoziţie locul pentru buna desfăşurare a festivalului.

În competiţia pentru cea mai gustoasă piftie au intrat mai mulţi reprezentanţi ai pensiunilor din Gorj, Vâlcea, Dolj şi Mehedinţi, Festivalul Răciturilor fiind organizat de ANTREC-filiala Gorj. Radu Ciobanu, preşedintele ANTREC Gorj, a declarat că autorităţile judeţene şi locale au degustat piftiile într-o atmosferă tradiţională, întreținută de muzică populară. „Promovăm valorile și tradițiile satului gorjenesc, românesc. Este o manifestare inedită, ajunsă deja în al cincelea an de când se organizează.

Suntem bucuroși că de fiecare dată reușim să atragem aici, pe meleagurile comunei Peștișani, nenumărați participanți. Cea de-a cincea ediție a Festivalului Răciturilor și-a premiat participanții. Au participat 20 de pensiuni din Gorj, Mehedinți, Dolj. La noi în Oltenia, răciturile și sarmalele merg împreună, se consumă împreună și sunt o bucurie pentru papilele gustative! Festivalul Răciturilor este o manifestare care încearcă să atragă atenția turiștilor, o promovare a județului nostru și a frumuseților care pot fi văzute aici!”, a spus Radu Ciobanu, președintele ANTREC-filiala Gorj.

Citeşte mai mult pe http://www.gorj-domino.com