Nucile sunt printre cele mai sănătoase fructe ale toamnei, fiind bogate în grăsimi „bune”, fibre, minerale, vitamine şi sărace în carbohidraţi. Deşi au multe calorii, nucile sunt gustarea ideală în cura de slăbire şi cu ajutorul lor poţi să prepari cele mai sănătoase dulciuri. Iată de ce sunt sănătoase şi ce reţete cu nuca poţi să încerci.

Dacă prânzul te prinde pe drumuri, în loc să te opreşti la primul fast food, mai bine cumpără o punguliţă cu nuci, iar pe viitor obişnuieşte-te să ţii rezerve în maşină, în geantă sau la birou. Nucile sunt un înlocuitor de masă excelent, atunci când nu ai timp să mănânci cum trebuie, dar şi o gustare foarte bună, chiar dacă ţii cură de slăbire.

E adevărat că au multe calorii din cauza conţinutului mare de grăsimi, dar sunt calorii „utile”, care îţi aduc multe beneficii, mai ales că nucile te ajută sunt săţioase – ajunge să consumi doar câteva zeci de grame şi nu mai ai nevoie de mâncare timp de câteva ore.

În plus, grăsimile „bune” pe care le conţin sunt foarte utile în cura de slăbire, iar studiile au arătat că ele contribuie să arderea depozitelor de grăsime de pe burtă.

Citeste toata stirea pe unica.ro