Consumul moderat de alcool imbunatateste memoria si capacitatea de invatare, astfel ca un pahar cu vin in fiecare zi ar putea reprezenta cheia pentru a avea mintea limpede la o varsta inaintata, potrivit unui studiu recent.

Studiul, publicat in revista Alcohol And Alcoholism, a aratat ca in cazul persoanelor care au gena APOE e4, capacitatea de invatare si memorie sufera un declin, in timp ce consumul moderat de alcool a fost asociat cu o crestere a capacitatii de invatare si memorie in randul persoanelor care nu au gena APOE e4.

Cercetatorii au precizat ca sunt “cateva mecanisme” care pot explica relatia dintre alcool si capacitatea de a gandi clar. Studiul a analizat 619 pensionari din Statele Unite ale Americii, cu varste cuprinse intre 69 si 92 de ani. Acestia au facut parte dintr-un proces indelungat de monitorizare care a inceput in 1948. Astfel, obiceiurile lor in ceea ce priveste consumul de alcool si functiile cognitive au fost monitorizate din timpul varstei mijlocii si pana in prezent

Detalii pe www.9am.ro